Etappi3valmis20190210etu.jpg

  • YSTÄVÄNPÄIVÄSUKAT 2019
  • aloitettu: 1.2.19
  • VALMIS: 10.2.19
  • koko: 38
  • paino: 62g
  • langat: Crelando musta; Fabel, väri 109; Sock4, väri 4340; Fabel, väri 102; Alize, väri 229; Venla, väri 236; Regia, väri 6618; Venla, väri 236.
  • puikot: 2,25mm
  • malli: Sukka-Finlandia, Etappi3, Impromptu, Anna Mäkilä

Etappi3valmis20190210sivu.jpg

Aluksi kun näin mallin, en ollut lainkaan yhtä innoissani kuin kahdesta aikaisemmasta mallista. Lankasuositus oli sport-vahvuista, millä tulisi miesten kokoiset sukat.

Lankavalinnat menivät uusiksi. Ohutta sukkalankaa käyttämällä, kun saisi samasta mallista naisten kokoiset.

Vajaat mustat Crelando -kerät pyörivät siihen malliin käden ulottuvilla, että päätin niistä vain nopeasti aloittaa, että pysyisin kisassa joten kuten mukana. Tuli vain iso mutta eteen, kun ohjeessa annettiin vapaudet aloittaa millä vain kärjestä aloitetulla luontityylillä, muttei mitään esimerkkiä ollut. Ainoat kärjistä aloitetut sukat olen tehnyt viime Sukka-Finlandia -kierroksella, mutta nekin ovat vielä kesken. Piti googletella ohjevideoita, että pääsisin alkuun. Musta lankavalinta ei uutta opetellessa tuntunut kovinkaan järkevälle valinnalle.

Valmiita sukkia vilahteli jo instagram -sivuilla. Itse valitsin vasta lankoja sukan väripalkeiksi. Ihan omista varastoista löytyi kaikki. Muutama hetki meni värien järjestystä ihmetellessä.

Innostus ei ollut kovinkaan korkealla. Muut kiireet kiilasivat etusijalle ja sukkaneule odotteli, että sille löytyisi aikaa. Sitten havahduin, että Etapin loppuun oli vain vuorokausi aikaa. Tuli kiire, sillä halusin edes jonkinlaisen sijoituksen. Lopussa oli kova tsemppi päällä. Neuloin kelloa vastaan, enkä osannut arvioida, kuinka kauan loppusukkien neulomisessa menisi.

Hyvät yöt toivottelin perheelle neulepuikkojen ääreltä ja kohta aamu jo sarasti. Sukat oli neulottu kello 06.30, mutta kuvatodisteiden ottoon, lataukseen ja lähetykseen meni aikaa. Maaliviiva ylittyi kello 07.45. Jee! Ehdin, eikä mennyt edes täpärälle, koska seuraava etappi julkaistiin vasta iltapäivällä.

Lopputulos oli alun tahmeudesta huolimatta oikein onnistunut. Ensimmäiset kärjestä aloitetut valmiiksi neulotut sukkani! Aijemmin en ole myöskään neulonut tiimalasityyppistä kantapäätä ja lopetuskerroksen joustava lopetuskin oli uutta.

Perheen ainut 38 kokoiset jalat omaava iloitsi, että hän sai tälläkin kierroksella sukat ja vaikka oli liukastuttuaan satuttanut polvensa, taipui silti sukkakuvaukseen. Sukat saivat väriensä ja sukkakuvauspäivän takia nimen Ystävänpäiväsukat 2019.