Edit: 26.2.08

Edit2: 29.2.08

Edit3: 3.3.08

Jotain on varmaan pielessä, jos huomaa toistuvasti ulos lähtiessään, lapasten olevan tipotiessään. Hmm... joku on taas lainannut niitä. Joko meillä on liian vähän käsineitä, tai sitten lapaseni ovat niin kivat, että ne on pitänyt viedä :o.

Oli tarpeeksi kylmä päivä. Näpit jäässä värjöttely saisi riittää. Sain vihdoin sysäyksen aloittaa lapasurakan. Iskin silmäni kahteen kivan väriseen jättiraitakerään, mistä homma alkoi...1315810.jpg Kovasti käytetyistä lapasistani laskin aloitussilmukat ja luotin siihen, että neulekäsialani on jotakuinkin samanlainen, kuin kolme vuotta sitten.

Ai, jai... ainakin alku tuntui niin joutuisan kivalta. Resori tuntui venyvän niin nopeasti. Päätinkin "ottaa jättiraidasta mittaa", kuinka monelle perheenjäsenelle riittäisi lapasia kahdesta jättiraitakerästä.1315825.jpg Ensimmäisten lapasten kärjistä uupui niin vähän punaista, että pätkäisin langan ja kerin seuraavaan punaiseen raitaan asti. Sain raidasta sopivasti myös punaiset peukalot... Spectrum! :D.

1325069.jpg 26.2.08

Toiset lapaset ovat päässeet puikoilta ja kolmansiin on silmukat luotu. Tässä vaiheessa juolahti mieleen, mitä voi seurata, kun meillä naulakkossa pyöriii monet lapasparit samasta langasta. Ulos lähtiessä varmaan pähkäilemme, mikä on minkäkin lapasen pari :P.

Lapset alkoivat vaatimaan, että myös isän pitäisi saada raitalapaset, "koko perheelle!"... eivät taida raitalapaset olla tarpeeksi miehekkäät ainakaan värinsä puolesta :D... hmm... tai, jos niistä jättäisi punaisen raidan pois ;).

1334565.jpg 29.2.08

Raitalapasurakkaa ei ole enää paljon jäljellä. Kerissä on enää kolmisenkymmentä grammaa lankaa.

Kolmansista lapasista tuli hieman erilaiset. Aloin jo vähän kaivata vaihtelua kahden, miltei samanlaisen, lapasparin jälkeen. Kämmenosaa neuloessa, otin kolmansiin lapasiin mukaan ensimmäisten lapasten kärjistä jääneet kerät. Esikoinen tuli heti tarkistamaan, ettei vain sisko saa kivempia lapasia, kuin hän. Väitti leveiden raitojen olevan paremmat, mutta kivat tuli näistäkin :).

Lapasten koko senkun pienenee. Puikoilla on nyt lapaset 5 vuotiaalle... 

1343278.jpg 3.3.08

Lanka loppui. Tulokseksi tuli yhdet isot ja kolmet pienemmät lapaset. Kaksivuotiaan lapaset saivat vielä resorit... ja (voi, voi) iskä jäi ilman. Laitanpa kuitenkin "tilauslistalle", että voisin jossain vaiheessa neuloa yhdet miesten sormikkaat :).

Yllä olevat lapaset ja yhdet lapasten alut palailevat taas kohta ruudulle valmiina ja viimeisteltyinä.