1054973.jpg Tässä kovasti käytetyt alkuperäiset unisukat. Taitavat olla ensimmäisiä itsestään raidottuvilla langoilla neulomiani sukkia. Neuloin ne vuonna 2005, kun huodynsin pitkiä työ-koti-työ linja-autossa istumisaikoja. Muutaman kerran kanssamatkustajat auttoivat löytämään penkin alle kilahtaneen puikon :D.

Sukista on jäljellä löperöityneet resorit ja nukkaantunutta sukan pintaa. Ihan juuri sopivan kokoista sukan kuluttajaa ei perheestä juuri nyt löydy. Tyttö kuitenkin sinnikkäästi käyttää näitä edelleen, vaikkeivat sukat olekaan enää sopivat... pystyisiköhän kokoa vähän suurentamaan?

1054995.jpg Toimintasuunnitelma: Resoria pidemmäksi, nilkkaosuuteen 3 cm jatkoa, kantalappu korkeammaksi... jostain kätköistä löytyy lisää saman väristä raitalankaa.

1054982.jpg Ensitöikseni nakkasin sukat pesukoneeseen ja rapsutin nukat pois...

1054968.jpg ...hmm... upouusi villakampani ritsahti heti ensimmäisen sukan puolivälissä. Olipas heikkotekoinen! Enkä mielestäni edes painanut neuleen pintaa juuri ollenkaan.

Sukan kärjestä kerin vähän lankaa pois, että sain keltaisen raidan jatkoresorin alkuun. Sitten neulominen näyttikin vähän hassulta. Ei voi suositella, jos tahtoo lankavarastostaan nopeasti eroon :D. Resorin jälkeen purin sukkaa nilkkaan asti ja jatkoin nilkkaosuutta kolmella sentillä puretulla langalla. Kantalapun raidat satuivat juuri samoiksi, kun sivuun heitetyt kärkiosuuslangat. Niimpä ujutin myös ne langat mukaan.

1073516.jpg Kantapään jälkeen, ei purkulankoja ollut enää kovin paljon ja tuntui ihan luontevalta aloittaa kiilaosuus uudesta kerästä...