Nallen sängyn tilkkutäkkiprojekti alkoi myöhään illalla 8.4.11...

Nallejen sängyn peiton neulonta on ollut jo pitkään mielessä. Mielikuva peitosta on muokkautunut pikkuruutuiseksi, ikäänkuin tilkkutäkiksi. Kuvittelin joulun alla värityksen olevan aivan jotain muuta, mutta Pekoni Possun kanssa lankalaatikolla vierailun seurauksena syntyikin ajatus keväisestä peitosta.

Poimin jämälankalaatikosta suurikokoisempia jämiä, suosien tekokuituja. Lisäksi peitto sai tilkkulankaa marinoituneista vauvalankojen vajaista keristä, mitä pyöri näkösälla Kitti Kissan ja Pekoni Possun vaateprojekteista. Siivotessa löysin pitkästä aikaa pitkien puikkojeni pussin. En olekaan vuosiin käyttänyt muita, kuin sukkapuikkoja! Kauhea inspiraatio oli sillä selvä. Myöhään illalla aloitettu peiton neulonta venyi aamutunneille asti ;).

Hidasta on intarsianeulonta, mutta samalla niin antoisaa on nähdä, kuinka kivaa pintaa muodostuu :). Aluksi yritin löytää enemmänkin värejä, mutta käsillä olevat tekokuidut loppuivat kesken. Viiden silmukan levyiset ruudut piti venyttää seitsemän silmukan ruuduiksi, puikot 2½ mm.

Kuin nopeuttaakseen neulontaa, tuli 5 vuotias leikkimään aamulla jalkojen juureen Kitti Kissallaan. Hieman oli askeettiset olosuhteet kissalla, kun joutui kovalla alustalla nukkua. Peitokseen oli sentään saanut kameran linssin puhdistuspyyhkeen :o.