Kirppiksellä oli pieni lankapussi (0,75 e) jäänyt mietityttämään. Muutaman kerran piti hypistellä lankoja ja kävellä ohi, mutta lankapussi oli aina vain pöydällä viikosta toiseen ja alkoi kertoa lankatarinoita. Mielikuviin tuli jämälankasukat, pääsiäisen ajan puuhapaketti!

147 grammaa

1.4.12 Palmusunnuntaina kannoin pussukan kotiin ja ihmettelin sisältöä. Kotihommat jäivät rempalleen, kun neule vei mennessään. Sukkien neulonta alkoi ohuesta tummansinisestä langasta 2 millin puikoilla. Lanka oli pätkissä, joten tuli hieman lisähaastetta.

2.4.12 Alkuun olin oikein tyytyväinen. Kivaa raitaa! Tummansinisen langan loputtua vaihdoin tummanvihreään. Olisin voinut jatkaa samalla raidoituksella, mutta vihreää pätkää ei olisi sukista juurikaan erottanut. Halusin, että sukat näyttävät jämälankasukilta, joten vihreä langanjämä muutti raitarytmin.

5.4.12 Kantalappujen neulonta alkoi. Langaksi piti valita harmaa, sillä lanka oli paksumpaa ja karheampaa kuin muut. Turhan tönkköä oli neulonta 2 millin puikoilla, mutta jatkoin sisukkaasti eteenpäin...

7.4.12 Lankalauantaina alkoi ensimmäinen harmaa pallokerä ja resorialun vaaleansininen purkulanka loppua. Taas oli edessä lankavärien ja laatujen vaihtoa. Toinen harmaa pallokerä oli erilaista kuin ensimmäinen. Jäljellä oleva vaaleansininen lanka oli vaaleampaa kuin sukan alussa käytetyt.

8.-9.4.12 Sukkasunnuntaina ja toisena pääsiäispäivänä sukkien lapaosuus eteni. Vaaleansinistä resorialun purkulankaa riitti, ennen langan vaihtoa, viimeiselle raidalle vain kerroksen paksuudelta. Vaaleamman siniset langat lähtivät etenemään samalla viiruraidoituksella. Samalla huomasin ruskean langan käyvän vähiin, joten ruskeat raidat piti kaventaa ohuemmiksi, etteivät töksähtäen loppuisi kesken.

13.4.12 Vaaleansinistä ja ruskeaa lankaa oli enää vähän jäljellä. Kärkikavennusten säätöä. Ensimmäisellä yrittämällä ei mennyt aivan kohdilleen. Puolen sentin päästä uusi kärkikavennusyritys.

18.5.12 PÄÄSIÄISEN JÄMÄLANKASUKAT VALMIIT

46 grammaa jäi jäljelle