Ruusuja... Ruusuja... Ruusuja ja kaverilla Lumpeita... Lumpeita... Lumpeita. Näin oli terveelliset harrastukset ennenvanhaa nuorisolla, joka kokoontui omakotitalon yläkertaan. Kaverilla oli siellä tilava huone ja iso pöytä. Rituaalit alkoivat aina kahvin keitolla. Jos oikein oli hyvä päivä, kaveri tokaisi rempsakasti: "Eiköhän oteta ruusukupit". Ja niin otettiin kahvit eriparisista ruusukupeista. Leukailimme, että olimme kuin mummot konsanaan, joimme kahvia ja neuloimme.792936.jpg Ikinä en olisi aloittanut moista neuletta siihen aikaan, ellei kaverin villalankojen pyörittely olisi näyttänyt niin kivalle puuhalle. Hän oli saanut siskoltaan lummepaitatilauksen. Omasta paidastani loppui viimemetreillä vaaleanvihreä lanka, jota kävimme kysymässä Novitan tehtaanmyymälästä. Myyjä otti oikein asiakseen puuttuvan langan etsinnän ja soitti perään, kun oli saanut haalittua kaksi vajaata vyötteetöntä kerää :). 792943.jpg Muistanpa hauskana muistona erään vapun, kun taas istuimme neuleittemme kimpussa. Yhtäkkiä kaverin perheenjäsenet tekivät "rynnäkön" huoneeseen."Ettekö te tee täällä muuta, kuin neulo?",tuli hetken hiljaisuuden jälkeen säälivä kommentti. Saimme munkkeja ja kotisimaa, pikkuveli toi ilmapallon :D.

Noo, kyllä ne puikot välillä saivat jäädäkin. Kaverin suosikki, Eros Ramazzotti, kun vaihtui vähän diskoavampaan musiikkilajiin, lähtivät neulovat mummot liikenteeseen... eipä jääty vanhoiksi piioiksi :D.

792957.jpg

Moneen vuoteen en neuleen valmistuttua halunnut neuletta pitää. Niin paljon tuli lankoja kieputeltua. Kun vihdoin vuosien jälkeen laitoin neuleen päälleni, herätti se paljon uteliaisuutta. Moni tuli neuleen teosta kyselemään ja sain vakuutella, että todella olin neuleen itse neulonut. 

792932.jpg

Ruusuneulepaita vilkuttelee terveisiä vanhalle neulekamulle näin synttäripäivänä! Onnea Anille!