Olympiapäivä 2/17

Olympianeuleekseni olin valinnut "Vesielementtilapaset". Malli on Haaviston kirjasta malli nro x.

Muokkasin kuviota kuitenkin yhden aallon verran leveämmäksi, sillä tarkoitus on tehdä aikuisten koon lapaset 2 mm - 2,25 mm puikoin.

Heti tuli tenkkapoo, missä ihmeessä oli Florikakätköni. Lankaa talosta löytyy, mutta kaikkea muuta, mitä etsin. Missä on ohutta villaa, sinistä ja mustaa? Kääks! En meinannut päästä alkuun, pengon vain laatikoitani.

 Niin, olympialangat piti käydä ostamassa (on tämäkin selitys). Muutama poistotarrallinen Saanakin tuli mukaan.

 Leikkaa-teippaa -mietintä alkoi heti kaupasta kotiuduttua. Miehen mielestä kaikki oli yksinkertaista, miksen laita kolmea silmukkaa kuvioon yhden asemesta, silleen tulee kuulemma hyvä :o.

Yhden aaltokuvion koko on 14 silmukkaa, mutta ylempänä olevan vinoruudun leveys 4 silmukkaa. Eivät siis ole jaollisia keskenään. Yksi vinotus jää joko puolikkaaksi tai sitten lisään aallon jälkeen kaksi silmukkaa vaihtaen samalla kapeampiin puikkoihin.

Mallitilkkua en ehtinyt vääntää. Ihan riskillä vaan loin silmukat ja toivoin parasta. Voi kun hidasta. Ihan oli jäätävä hetkeksi vielä neulomaan, kun muu perhe kävi nukkumaan.

"Hetkeksi" venähti aamuyöhön. Sain toiseen lapaseen resorin neulotuksi. En päässyt vielä itse kirjoneuleosuuteen, joten paljon on haastetta jäljellä...